Gezonde school

OBC Elst streeft ernaar een gezonde plek te zijn voor leerlingen en medewerkers. Om dit te realiseren kiezen wij voor de Gezonde School-aanpak: een initiatief van diverse ministeries, gecoördineerd door onder andere het RIVM en de GGD. Deze werkwijze helpt om als school structureel te werken aan gezondheid.

Gezonde School kent verschillende gezondheidsthema’s, waarvoor een kwaliteitskeurmerk in de vorm van een vignet behaald kan worden. Ieder thema bestaat uit dezelfde vier pijlers: educatie, signaleren, schoolomgeving en beleid. Meer informatie over Gezonde School is terug te vinden op www.gezondeschool.nl

In september 2020 hebben wij als eerste middelbare school in de gemeente Overbetuwe een vignet van de Gezonde School behaald, waardoor wij ons tot en met 2023 een ‘Gezonde School’ mogen noemen! Het vignet is behaald op het thema ‘Voeding’. Om onze expertise verder uit te bouwen, zijn wij in het schooljaar 2020-2021 gestart met het ontwikkelen van de thema’s ‘Welbevinden’ en ‘Bewegen en Sport’. Hieronder kunt u onze onderbouwing voor het thema ‘Voeding’ terug lezen en de voortgang van ‘Bewegen en Sport’ en ‘Welbevinden’ bekijken.

Voeding

Vignet Voeding behaald in 2020. Waarom vinden wij het thema ‘voeding’ belangrijk?

Bewegen en sport

Waarom vinden wij het thema ‘Bewegen en Sport’ belangrijk?

Welbevinden

In het schooljaar 2020-2021 ontwikkelen.