Voor ongeveer 20% van de EU-burgers is Duits de primaire taal. Naast natuurlijk in Duitsland zelf, is Duits een officiële taal in Oostenrijk en Zwitserland en in delen van Italië, België, Luxemburg en Liechtenstein. Bovendien is Duitsland onze belangrijkste handelspartner.

Voor havo 3-leerlingen en mavo 4-leerlingen bieden we daarom het talentenprogramma Goethe Deutsch aan. Dit programma zorgt voor een waardevolle verdieping van het vak Duits.

Ontwikkelen vier vaardigheden

Havo 2-leerlingen en mavo 3-leerlingen kunnen zich in de laatste periode van het schooljaar aanmelden voor Goethe Deutsch. In havo 3 en mavo 4 volgen deze leerlingen naast hun reguliere lessen Duits, 1 uur per week een extra les Duits, speciaal gericht op de vier vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken. In mei en juni worden de Goethe-examens op school afgenomen door leden van de sectie Duits in samenwerking met het Goethe-Instituut Amsterdam.

Internationaal erkend diploma

Bij goed resultaat ontvangen leerlingen een internationaal erkend diploma, het Goethe-Zertifikat. Hiermee tonen zij wereldwijd het niveau van hun Duitse taalbeheersing aan. Het Goethe-Zertifikat is vergelijkbaar met de Cambridge (Engels) ERK niveaus A1 t/m C2.

Meer weten?

Neem gerust contact op met mw. Sonja Groenewoud (s.groenewoud@obcnet.nl).