Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze website. Je hebt vast al wel eens gehoord van OBC Elst.

Of de middelbare school heel anders is dan de basisschool? Ja, eigenlijk wel. Maar weet je wat fijn is? Voor al jouw klasgenoten is het straks net zo nieuw als voor jou. Je voelt je gelukkig snel thuis op OBC Elst.

Ben jij ook zo benieuwd hoe je eerste week eruit ziet in leerjaar 1 op OBC Elst? Klik dan hier!

Persoonlijk en vertrouwd

Onze school is kleinschalig, waardoor het onderwijs heel persoonlijk en vertrouwd is. De docenten zijn betrokken en enthousiast, ze weten echt wie jij bent. En saaie lessen? Daar doen we niet aan. Kortom: bij ons leer je veel én word je gezien en begrepen.

Haal het maximale uit jezelf

Waar ben je goed in en wat vind je juist lastig? Op OBC Elst geven we jou meer inzicht in jouw eigen kunnen. Zo leer je verantwoordelijkheid te nemen over jouw leerproces en werken we aan jouw talentontwikkeling. Hierdoor neemt jouw zelfvertrouwen toe en haal je altijd het maximale uit jezelf. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je niet zo lekker in je vel zit. Je kunt dan altijd terecht bij je mentor of een vertrouwenspersoon.

Het verschil maken

Op onze school volg je mavo of havo. We willen dat je op OBC Elst het verschil kunt maken. Zo hebben we de TOPmavo. Dit is een speciaal programma vanaf leerjaar 3 dat zorgt voor een makkelijke doorstroom van mavo naar havo. Daarmee verhogen we zowel jouw leerplezier als jouw slagingskansen. En wat dacht je van onze leerlijn STEAM? Een vak waarin Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics samenkomen in uitdagende projecten en opdrachten.

Extra’s

Wij bieden jou verschillende extra’s voor verdieping. Zo zijn er uitdagende talenprogramma’s voor Engels, Duits en Frans. Tot slot krijgt elke leerling Keuzewerktijd, afgekort KWT. Je vult deze uren zelf in. Misschien wil je voor een bepaald vak extra uitleg of kies je voor workshops in dans, game making of Lego Mindstorms. KWT zorgt er dus voor dat we jou beter kunnen begeleiden en dat je mee kunt beslissen over jouw rooster.

Meer dan alleen onderwijs

OBC Elst biedt meer dan alleen onderwijs. We organiseren regelmatig buitenschoolse activiteiten die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een positief groepsgevoel in de klas. Denk hierbij aan het brugklaskamp, uiteenlopende sportieve activiteiten en onvergetelijke schoolfeesten. Ook kun je je op basis van vrijwillige deelname opgeven voor een leerzame en gezellige buitenlandreis.

Nieuwbouw!

Op dit moment krijgen de leerlingen van klas 1 en 2 nog les op de locatie Van der Duyn van Maasdamstraat. De leerjaren 3 en hoger zijn gehuisvest aan de Mozartstraat. Volgend schooljaar verhuizen we echter met de hele school naar één mooi en duurzaam gebouw. We leven hier enorm naartoe en op deze pagina houden we iedereen op de hoogte van de vorderingen. Zien we elkaar daar?

Vlog

Leerlingen Indy, Sarah, Dide en Nika hebben een vlog gemaakt om jou de school te laten zien en wat dingen uit te leggen. Veel kijkplezier!