Technologie heeft de toekomst. Om uw zoon of dochter hier zo goed mogelijk op voor te bereiden, volgen alle leerlingen van OBC Elst het innovatieve programma STEAM.

STEAM staat voor: Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. Binnen dit programma leert uw zoon of dochter de belangrijke 21st century skills: creatief en kritisch denken, samenwerken, structureren en effectief communiceren. Allemaal vaardigheden die van belang zijn in onze veranderende maatschappij.

Gepersonaliseerd leertraject

In leerjaar 1 en leerjaar 2 volgen de leerlingen twee uur STEAM per week. In de bovenbouw wordt STEAM een keuzevak. Leerlingen kunnen bij STEAM een gepersonaliseerd leertraject kiezen. Iedere leerling heeft immers andere leerwensen.

Media, design & coding

Het vak STEAM is opgedeeld in een drietal domeinen: media, design & coding. Leerlingen leren bijvoorbeeld hoe ze in de cloud werken, hoe ze foto’s bewerken in Photoshop, hoe ze 3D-objecten kunnen printen en hoe ze robots programmeren.

Projectmatig werken

Het programma is in leerjaar 1 voornamelijk oriënterend. In leerjaar 2 gaan we dieper in op een domein naar keuze. Leerlingen werken binnen STEAM vaak projectmatig, zodat zij hier ook alvast aan wennen.

Meer weten?

Neem gerust contact op met Menno van der Ree (m.vanderree@obcnet.nl) of Tommy van Erp (t.vanerp@obcnet.nl), of bezoek de STEAM-website.