Op OBC Elst brengen we jou letterlijk in beweging. Dat is leuk én gezond!

Op onze school volg je het vak Lichamelijke Opvoeding (LO).  Hieronder kan je zien hoeveel lesuren gym je per schooljaar krijgt:

  • Leerjaar 1 – 3 lesuren LO per week
  • Leerjaar 2 – 3 lesuren LO per week
  • Leerjaar 3 – 3 lesuren LO per week
  • Leerjaar 4 – 2 lesuren LO per week
  • Leerjaar 5 – 2 lesuren LO per week

Klik op onderstaand filmpje voor een kleine impressie van de gymlessen.

Naast de reguliere verplichte gymlessen, organiseren we daarom allerlei extra activiteiten. Ook volgen wij de Gezonde School-aanpak om ons te versterken op Sport- en Beweeggebied.

Een overzicht van alle sportactiviteiten op OBC Elst:

Sportoriëntatie

In je examenjaar ga je tijdens gym op bezoek bij verschillende sport- en beweegaanbieders uit de buurt. Hier krijg je clinics van sporten die we tijdens de gymlessen niet kunnen doen. Denk hierbij aan klimmen, boulderen, golf, crossfit, kickboksen, tennis, padel, schermen en squash.

PauzeSport

Heb je pauze? Kom in beweging! Tijdens de grote pauzes kun je in de gymzaal en op het schoolplein sporten onder begeleiding van studenten van het CIOS en het ROC!

Olympic Moves

Je kunt ieder jaar meedoen met Olympic Moves. Dat is een toernooi waarbij we het met onze school opnemen tegen andere scholen. We doen met verschillende sporten mee, zoals: voetbal, floorbal, basketbal, hockey en badminton. Het toernooi wordt altijd gespeeld tijdens schooltijd.

Sportdagen

In ieder leerjaar heb je in december een sportdag in de sporthal én een buitensportdag aan het eind van het schooljaar. Korfbal, basketbal, floorbal en volleybal spelen we vanaf leerjaar 1 tot en met 5. Bij de sportdag buiten is er een jaarlijks wisselend aanbod van sport- en spelactiviteiten.

Sportkampen

Jaarlijks organiseren wij verschillende sportkampen waaraan je kunt deelnemen. In leerjaar 2 kun je mee op survivalkamp in de Ardennen, waarbij we gaan klimmen, mountainbiken, hiken, raften en abseilen. In de bovenbouw kun je op ski- of snowboardkamp in Oostenrijk. Ook komt er voor de bovenbouw een strandkamp op Ameland waarbij je onder andere kan gaan surfen, kitesurfen en kunt kennismaken met kitelandboarding!

Proefwerkweek Sport

Na het maken van een proefwerk even ontladen? Kom lekker een uurtje sporten in de gymzaal. Je raakt je energie kwijt, zodat je met een leeg hoofd bij thuiskomst weer verder kunt met leren. En natuurlijk: op de laatste dag sporten we wat langer door, om het einde van de proefwerkweek te vieren.

Nationale Sportweek & Week van Gezonde Jeugd

In september en maart vinden jaarlijks themaweken plaats. Tijdens zo’n week staat sport en bewegen centraal en zijn er leuke sportieve activiteiten. Zo hebben we een beweeg-challenge gehad waarbij de hoofdprijzen een training bij Vitesse en een survival-klassenuitje waren!

Daily Mile

Tijdens de Nationale Sportweek doe je als brugklasser mee met de Daily Mile: iedere dag tijdens een ‘gewone’ les een blokje rond de school wandelen of rennen. Daarmee krijg je nieuwe energie voor de rest van de dag! Als we straks verhuisd zijn naar ons nieuwe schoolgebouw,  hebben we hiervoor zelfs een fijn pad rondom de school.