Bij ons op school zijn we een tikkeltje eigenwijs. We noemen de theoretische leerweg van het VMBO nog gewoon mavo.

De mavo is een opleiding van vier jaar en hiermee bereiden we jou voor op het middelbaar beroepsonderwijs of de havo.

Vakken

Op de mavo volg je in de bovenbouw zes theorievakken. Indien mogelijk stimuleren wij jou een keuze te maken voor een extra vak. Bij voldoende belangstelling kun je ook de vakken muziek en beeldend vormen als examenvak kiezen.

Dakpanklas

Naast mavo en havo bieden we ook een zogenaamde dakpanklas aan. In dakpanklassen zitten leerlingen van wie het niveau in het begin nog niet helemaal duidelijk is. In deze klassen word je voorbereid op doorstroming naar de mavo of de havo. Je krijgt voornamelijk les op havoniveau.

Profielen

Aan het einde van het derde leerjaar kies je uit één van onderstaande profielen. Ben je goed met cijfers of ben je zorgzaam en werk je graag met mensen? Maak of herstel je vaak van alles of steek je liever buiten in de natuur je handen uit de mouwen? In alle gevallen is er een profiel dat bij jou past:

  • Economie & Ondernemen
  • Zorg & Welzijn
  • Techniek
  • Groen

TOPmavo

Zit je op de mavo en ben je van plan om na het behalen van je diploma te starten met de havo? Kijk dan eens of onze TOPmavo iets voor jou is. Dit speciale programma zorgt voor een optimale voorbereiding en dus voor een betere doorstroming met meer kans op succes.