Havo staat voor Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs.

De havo is een opleiding van vijf jaar, waarmee we jou voorbereiden op een vervolgstudie op het hbo.

Profielen

Aan het einde van het derde leerjaar maak je als havoleerling een keuze uit deze vier profielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Een profiel bestaat uit een aantal vakken, dat is opgebouwd uit een:

  • gemeenschappelijk deel dat voor alle profielen gelijk is;
  • profieldeel dat elk van de profielen kenmerkt;
  • vrij deel.

Cultuur & Maatschappij

Heb jij een talenknobbel, vind je het leuk om creatief bezig te zijn en ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en wereld om je heen, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Met dit profiel ontwikkel je jouw taalvermogen en algemene kennis. Een vervolgstudie in de sociaal pedagogische hulpverlening, journalistiek of communicatie sluit goed aan bij dit profiel.

Economie & Maatschappij

Ben jij geïnteresseerd in economie en de zakelijke aspecten in het leven, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Met dit profiel ontwikkel je jouw rekenvaardigheden en analytische vermogen. Een vervolgstudie in commerciële economie, logistiek management of international business sluit goed aan bij dit profiel.

Natuur & Gezondheid

Ben je goed in exacte vakken en ben je geïnteresseerd in biologie, gezondheid en milieu, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Een vervolgstudie in biotechnologie, verpleegkunde of fysiotherapie sluit goed aan bij dit profiel.

Natuur & Techniek

Heb je een zwak voor getallen, hou je van het oplossen van problemen en ben je geïnteresseerd in milieu, natuur en water, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou. Een vervolgstudie in bouwkunde, elektrotechniek of informatica sluit goed aan bij dit profiel.