Huiswerk, het hoort erbij. De ene leerling vliegt er doorheen, de andere worstelt er dagelijks mee.

Vooral als je moeite hebt met plannen, prioriteren en concentratie kan huiswerk je enorm tegen gaan staan. Zonde! Gelukkig bieden wij een oplossing, we helpen je graag.

Motivatie en zelfvertrouwen

OBC Elst biedt, in samenwerking met Lyceo, goede huiswerkbegeleiding. Na een intakegesprek maken we samen een persoonlijk plan van aanpak. Wat vind je lastig, waar liggen jouw uitdagingen en wat heb je nodig? Aan de hand van de opgestelde doelen gaan we met behulp van de Lyceo Leren Leren©-methode aan de slag met het aanleren en verbeteren van jouw studievaardigheden. We creëren een huiselijke setting waarin jij rustig kunt werken en leren. Je krijgt weer grip op de situatie en je motivatie en zelfvertrouwen nemen toe. We nemen pas afscheid van elkaar als je volledig zelfstandig op een goede manier huiswerk kunt maken.

Waarom huiswerkbegeleiding?

Er zijn verschillende redenen waarom leerlingen huiswerkbegeleiding nodig hebben. Misschien zijn er teveel prikkels thuis, of laat je je te makkelijk afleiden door social media en games. Het kan ook zijn dat je moeite hebt met plannen en discipline. Of dat je behoefte hebt aan een toeziend oog en overhoringen. Wat de reden ook is: het is tijd voor verandering en wij gaan jou daarbij helpen! Goed om te weten: jouw ouders/verzorgers kunnen via ons online systeem inzien hoe de voortgang is en welke afspraken we met je maken.

Praktische informatie

Huiswerkbegeleiding is maandag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 17.30 geopend. Na de laatste les kom je naar ons toe en zodra alle taken op de planning voor die dag af en gecontroleerd (of overhoord) zijn, ga je naar huis. In de toetsweken hanteren we aangepaste tijden. De begeleiding vindt plaats op de onderbouw-locatie (Van der Duyn van Maasdamstraat 25) van het OBC Elst. Kim Alberts is de vestigingscoördinator. Meer weten over bijvoorbeeld de aanpak en kosten? Zij is te bereiken op 06-50427803 en via kim.alberts@lyceo.nl. Klik hier voor de Lyceo-pagina over de huiswerkbegeleiding op OBC Elst.