Jouw mening telt!

In de OBC Elst Leerlingenraad mag je meedenken over regels en afspraken op school. Ook praat je mee over de invulling van bijvoorbeeld de schoolreis, sportdag en uiteenlopende projecten. De leerlingenraad is erg belangrijk, omdat de raad opkomt voor alle leerlingen op onze school.

Wat wordt er zoal besproken?

Leerlingen kunnen vragen, opmerkingen en klachten hebben. Die komen terecht bij de Leerlingenraad. Dat kan gaan over de fietsenhokken, het eten in de kantine of een excursie. Jij zit dus altijd dichtbij het vuur en weet wat er speelt. De meningen en adviezen van de Leerlingenraad worden meegenomen in de MT-vergaderingen, waarna de besluiten ook weer aan de raad worden teruggekoppeld.

Waarom lid worden?

Het is leuk om van allerlei zaken op de hoogte te zijn en te merken dat je écht inspraak hebt. Daarnaast is het leerzaam om te vergaderen (ongeveer zes keer per jaar), dingen uit te werken en te organiseren. Word jij hier enthousiast van, ben je in staat om op constructieve wijze discussies te voeren en denk je graag in oplossingen? Laat het weten via je mentor en wie weet zien we jou binnenkort in de raad!