OBC Elst heeft een nieuw schoolgebouw. Duurzaamheid en functionaliteit zijn belangrijke aandachtspunten in het proces geweest. Het gebouw is overzichtelijk ingedeeld en beschikt over vele technieken gericht op duurzaamheid. Een mooie plek dus om samen met ons te werken aan jouw toekomst!

Energielabel

OBC Elst heeft energielabel A++++. Dit label geeft aan hoe energiezuinig uw gebouw is. Hierbij is gekeken naar de isolatie van het gebouw en de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en verlichting. Bekijk hier de toelichting van het energielabel.

Eerste middelbare school met materialenpaspoort

Met trots kan OBC Elst zeggen dat het de eerste middelbare school is met een materialenpaspoort. Het materialenpaspoort faciliteert hergebruik van materialen in de toekomst. Dit paspoort zal in de toekomst als een digitale kopie van het fysieke schoolgebouw functioneren. Door de materialen te documenteren blijven ze altijd beschikbaar. Daarmee geef je ze namelijk een identiteit. Door gebruik te maken van Madaster, het Kadaster voor bouwmaterialen, is het gelukt om 96% van de materialen die gebruikt zijn voor de nieuwbouw van OBC Elst te benoemen en te documenteren. Hierdoor is hergebruik in de toekomst eenvoudig mogelijk en wordt afval dus zo veel mogelijk voorkomen. Tegelijkertijd kan het paspoort bijdragen aan de bewustwording van het belang van circulariteit onder leerlingen en docenten. En dragen we hiermee bij aan een toekomstbestendige leer- en werkomgeving!

Duurzaamheidsweetjes van onze school

  • Triple glas: Wist je dat alle buitenramen voorzien zijn van triple glas? Hiermee besparen we € 1.500,- per jaar.
  • Waterbesparende kranen: Wist je dat we door speciale waterbesparende kranen op jaarbasis 100.000 liter water besparen?
  • Zonnepanelen: Wist je dat onze zonnepanelen op een zonnige dag net zoveel energie opleveren als een gemiddeld huishouden in een half jaar verbruikt?
  • Frisse buitenlucht: Wist je dat er 50.000 m³ frisse buitenlucht per uur in het schoolgebouw wordt geblazen?
  • Isolatie: De vloerisolatie heeft een Rc-waarde van 5m2K/W. Dat is 1,5 keer hoger dan de eis in het bouwbesluit.
  • Isolatie: De isolatie van de wanden heeft een Rc-waarde van 6m2K/W. Dat is 1,5 keer hoger dan de eis in het bouwbesluit.
  • Isolatie: De dakisolatie heeft een Rc-waarde van 10m2K/W. Dat is 1,5 keer hoger dan de eis in het bouwbesluit.
  • Hergebruiken van warmte: Met de warmtewielen in de luchtbehandelingskasten hergebruiken we 77% van de warmte!
  • Warmtepomp: Wist je dat de warmtepomp op het dak van 1 kWh elektriciteit 3,5 kWh aan warmte of koeling maakt?