Welkom groep 8 leerlingen

Welkom groep 8 leerlingen

Op onze school weten docenten en leerlingen wie je bent.

Zit je eens wat minder lekker in je vel, dan kun je terecht bij je mentor of vertrouwenspersoon. Zij luisteren naar je en geven je indien nodig advies. De leerlingen van klas 1 en 2 krijgen les op de locatie Van der Duyn van Maasdamstraat. De leerjaren 3 en hoger zijn gehuisvest op de locatie Mozartstraat. Beide locaties bieden een leeromgeving waar je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen.

Je wordt gestimuleerd om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces. Je leert plannen en keuzes maken met behulp van studiewijzers. Deze studiewijzers staan ook op de elektronische leeromgeving (elo) van de school. In deze elo kun je ook zien wat het huiswerk is, wanneer je toetsen hebt en welke cijfers je behaald hebt. Het werkt allemaal erg gemakkelijk.

Mocht je voor een bepaald vak extra aandacht en begeleiding nodig hebben, dan wordt dat op tijd door ons gezien en gaan we je helpen. Tijdens keuzewerktijd kun je extra uitleg krijgen maar je kunt ook kiezen voor (maximaal 2) plus-uren. Zo kun je kiezen voor dans, drama/zang, het bouwen van een website, het maken van een digitaal spel of voor extra verdieping in een vak.

In de bovenbouw van de mavo kun je deelnemen aan het TOPmavo programma. Dit biedt een uitgelezen mogelijkheid om probleemloos door te stromen naar havo 4.

Er is natuurlijk meer dan alleen onderwijs. Er worden buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt denken aan een schoolkamp, een sportactiviteit, een schoolfeest of een excursie. Ook kun je je op basis van vrijwillige deelname opgeven voor een leerzame en gezellige reis naar het buitenland! Tijdens projectweken is er ruime gelegenheid om buiten het leslokaal actief te zijn. Misschien vind je het wel leuk om in de redactie van de schoolkrant te zitten?

Middels de leerlingenraad en contactleerlingen worden leerlingen uitgenodigd mee te denken over dingen die op school geregeld moeten worden.